Praktiskt

Praktisk information


När: 26-28 agusti 2022

Var: Utanför Skellefteå.

Vägbeskrivning kopierat från lajvistaan.com:


Vägbeskrivning

Om du är bra på kartor kan du gå på eniro.se eller hitta.se och söka på Tällberg, Kåge, eller slå in 64.987562,20.822697 på Google Maps!

Annars finns här en noggrann vägbeskrivning.

Kör på E4:an, norrut eller söderut, tills du är vid OSTVIK två mil norr om Skellefteå. Det är en liten by som mest märks för att det är en stor röd cykelbro som går över E4:an just där. Vid Ostvik ska du av E4:an.

Kör av från E4:an vid Ostvik, och fortsätt inåt landet mot DRÄNGSMARK och STAVATRÄSK.

Kör förbi DRÄNGSMARK, och fortsätt ytterligare en knapp mil.

Nu bör du vara ute på en mycket lång raksträcka, knappt en halvmil lång, och som slutar i en lååång uppförsbacke. I slutet av denna lååånga uppförsbacke finns en liten väg till höger. Denna lilla väg till höger kommer kring 500 meter efter backens krön och är en liten grusväg. Den är skyltad med en vit skylt märkt “Tällberg”.

Ta av på den lilla grusvägen till höger. Kommer du innan du hittar den lilla vägen med den vita skylten till KÄLLDAL, så har du kört för långt. Vänd och kör tillbaka, ta andra grusvägen till vänster. Skylten med “Tällberg” syns sämre från Källdalshållet dock.

Du är nu på grusvägen mot Tällberg. Kör längs den två kilometer, ta höger när du för andra gången passerat en bäck, det bör vara skyltat där. Det är just innan du kommer till en samling med röda små stugor, innan byn Tällberg ska du alltså ta av och köra vidare på en skogsväg tills du är framme vid den trevägskorsning som området börjar vid. Denna korsning känns igen på att det finns en vägskylt med en toppig näverhatt vid den. Du är framme!


Kostnad: 250 kr

Matkostnad: 125kr (om du anmält det, annars medtag egen mat).


Parkering: Parkering finns inte utan bilar får ställas längs grusvägen innan området. Samåk gärna i så stor utsräckning som möjligt då det inte är obegränsat med plats.


Åldersgräns: För att delta på lajvet behöver du vara minst tolv år och i målsmans eller utsedd, myndige fadders sällskap. Familjer med mycket små barn är också välkomna. Med mycket små barn menar vi barn under ett år. Alla ska anmäla sig oavsett ålder.


Lajvet kommer att ha mycket fokus på Skuggvärlden och dess kusliga stämning, oväntade scener med skräcktema, och uppsminkade effekter som kan uppfattas som obehagliga. Därför har vi valt att inte låta yngre deltagare närvara på lajvet för att vi arrangörer också ska känna oss trygga i vårt arbete. Triggervarning kan självklart ges vid förfrågan.


Incheck och utcheck: Incheckningstider kommer.

Utcheck sker på söndag efter lajvslut som beräknas cirka klockan 14:00.

Efterlajvsmöte med arrangörerna händer direkt efter lajvslut.

Därefter måste ALLA checka ut sig och städa sina läger.


Alkohol: Lajvet är alkoholfritt. Allt som kallas alkohol inlajv ska vara alkoholfritt. Arrangemang på SLIs område skall vara alkoholfria vilket innebär att drycker med en volymprocent på över 2,25 % är absolut förbjudna.


Mat:

Nu finns matformuläret uppe för dig som vill köpa till mat under lajvet.

Under fliken "Anmälan" anmäler du att du vill köpa till mat. Mer info där.


Vatten och sanitet: Vatten finns på området i byn att hämta själv i brunn. De som bor utanför lajvbyn/i skogen får själva ta med behållare att hämta vatten i byn till sitt område.

Utedass finns inne byn men inte i skogen. Egen skogslatrin går att gräva, om det fylls igen och lämnas i ursprungligt skick efter lajvet.


Eldning: Eldstäder finns på området som går att använda. Eldstäder som görs av lajvare utanför lajvbyn måste godkännas av arrangörer innan lajvstart. Hink med vatten måste alltid finnas bredvid en eldstad.


Ved: Arrangörer kommer att köpa in ved nog för matlagning. Vill man elda utöver det får man ta med egen ved. Ved får inte tas av levande träd eller annan åverkan får inte göras på skogen.


Boende: Lajvarna ansvarar själva för sitt egna boende som vanligtvis är i tält som fungerar i medeltid eller fantasyvärlden. Är du osäker på om ditt tält fungerar i lajvet, kontakta arrangörerna.

Det finns några få sovplatser i hus* för de som inte har möjlighet att tälta eller inte har ekonomi nog för att ordna tält. Kontakta arrangörer ifall du vill sova i husen.

* Med hus menas timrade trähus utan el, isolering eller glasfönster. Du behöver fortfarande ta med eget sovunderlag och täcke och kudde.


Prata gärna ihop er om boende och tältplats, eller om du har tältplats till övers i Facebook gruppen.


Ta med: Finns lista med exempel på vad som är bra att ta med här.


Kontakt: Har du funderingar, frågor, tips eller något annat? Kontakta arrangörerna via mail på skuggsagor@gmail.com. OBS! Mailen kollas ungefär en gång i veckan. Vi i arr-gruppen har vardagliga förpliktelser som alla vanliga dödliga och därför kan mailsvar dröja.


Trygghetsvärdar och trygga sovplatser: Det är viktigt för oss att alla deltagare känner sig trygga. Därför finns det trygghetsvärdar. En trygghetsvärd kan man komma till så fort man upplever att något inte känns bra. Trygghetsvärdarna är våra tre arrangörer Mats, Tinah och Tobias, men det kommer också finnas några trygghetsvärdar som inte är arrangörer, ifall ni har funderingar ni inte vill ta direkt med en arrangör.


Om du känner att din boendesituation under lajvet inte känns trygg så har du möjlighet att söka upp en arrangör för att få sova i ett av husen, där det finns reserverade sovplats (på golv, eget sovunderlag och sovgrejer får tas med) som fungerar som trygga sovplatser.Facebookgrupper 2022:


Kommer inom kort
Sankt Eneris vandringsorden

https://www.facebook.com/groups/688838588542675/

Alvfolk 

https://www.facebook.com/groups/474293903324506/

Förvridna rövare

https://www.facebook.com/groups/2299894716987026/

Dansande rävens handelshus

https://www.facebook.com/groups/253407582675244/

Bybor och värdshuspersonal

https://www.facebook.com/groups/401441177123581/

Ruinväktare

https://www.facebook.com/groups/1288042621352789/

Erika Rödes västkargiska krigare

https://www.facebook.com/groups/334823130533346/


Arkipelagiens legoknektar

https://www.facebook.com/groups/137731486818818/


Ölstugan Svarta fåret

https://www.facebook.com/groups/267437087640044/

Storjarlens följe

https://www.facebook.com/groups/333278100980959/about/