Anmälan

Anmälan går till på följande sätt:


* läs in dig på världen, kulturen och reglerna.

* läs på om de olika valbara grupperna nedan.

* anmäl dig på formuläret HÄR

* invänta bekräftelsemail på att din karaktär är godkänd eller behöver kompletteringar.

* peppa och planera!
* betala.


Anmälan till mat

I priset på 125 kronor ingår:

Fredag: middag i form av kall plocktallrik. Exempelvis kyckling, oliver, paj och inlagda grönsaker.
Lördag: enkel frukost i form av olika slags bröd, smör, ost, te eller kaffe. Eventuellt ägg.
Lördag: samma middag som ovan.
Söndag: samma frukost som ovan.

Du kommer alltså att behöva ordna lunch och mellanmål själv.


Matformulär finner du HÄR


Om betalning!

Du gills inte som helt anmäld och garanterad din plats förrän lajvavgiften är betald. Betala deltagaravgiften på 250 kr till Handelsbanken, clearingnr 6262 och nr 703 582 542. Markera den betalda avgiften med ditt namn så att vi vet att det är du som betalat. Betalning ska ha inkommit till 1:a augusti. 

För att betala in din matavgift använder du samma tillvägagångssätt som ovan.Om intriger

Detta lajv tillhandahåller intriger. Mer om det hittar du under fliken "Vad är lajv".

Intrigerna kommer i huvudsak att delas ut till hela gruppen, och i enstaka fall även till individer. Du väljer själv om du vill spela på innehållet i intrigen, men vi arrangörer har tänkt till ordentligt inför dessa intriger, och många spännande trådar kan vävas ihop under lajvet om ni i gruppen spelar på intrigen ni får.Grupper

För att kunna skriva bra intriger och för att främja spel så ser vi gärna att ni söker till någon av de

grupper vi valt att ha med under detta lajv.
Inhyrd besvärjare

Otaliga magiker har lockats av den väldiga belöning som utlovats till den som häver den maskerade ädlingens förbannelse. Självlärda rännstenstrollkarlar, högt skolade besvärjare från prestigfyllda universitet, sommerländska andeviskare, kargiska varar och druider från Kargaslätten har tagit sig till värdshuset tillsammans med sina lärlingar och livvakter.

 

Förvridna rövare

En samling kraftigt förvridna har slagit upp sina tält i vildmarken utanför Tre Mårdar. De begår överfall och stjäl. Deras ohederliga aktiviteter leds av den maskerade Korpfursten vars ansikte ingen har sett. Rövarbandet behöver spejare och krigare men även någon som kan sälja det gods de stulit och någon som kan upprätthålla god kontakt med Skuggvedens andar.

  

Skuggvedens alvfolk

I skogen kan de anas - Skuggvedens spetsörade alver. De ser nästan ut som människor, men är andar som valt att ta köttslig form. Deras motiv är svårbegripliga och de passar inte in ibland människor. Om du vill spela alv så hör av dig till arrangörsgruppen för mer information.

 

Värdshuspersonal

Tre Mårdars värdshus behöver alltid personal! Arbeta i köket och bakom bardisken och samtidigt få tid över till lajvande. Många av värdshusets kockar och tjänstefolk är sommermarkare trots att ägaren "Gus" Guiseppi är arkipilagier, men folk av alla slag är välkomna att arbeta innanför värdshusets väggar.


Special: Om du anmäler dig som världshuspersonal så kommer du endast att betala halv lajvavgift! I gengäld förväntas du hjälpa till vid världshuset. De arbeten som kommer att behöva göras är av enklare sort, exempelvis se till så att det finns upphuggen ved och diskvatten, hjälpa till med servering, eller turas om att hålla bardisken. Det planeras inte för någon matlagning under lajvet annat än kaffekokning och eventuellt grötkok.

 

Bybor

I den lilla byn som vuxit upp kring värdshuset bor även annat folk av olika slag. Läkekunniga samlar sina örter, smeder, skräddare och träsnidare tillverkar sina varor. Byprästen har sorgligt nog försvunnit men avdankade skattsökare försöker ändå finna sin frid.

 

Släkten De La Tres Martres

Består av värdshusvärldens kusiner, sysslingar, fastrar och ingifta familjemedlemmar. Alla har tagit sig hit från Mercatos. De flesta av dem tilhör den bemedlade borgarklassen. De är skrivare, penningutlånare, konsthantverkare och näringsidkare. Få av dem har bevistat skogen förut. De flesta av dem längtar redan hem till stadens bekvämligheter, men kanske någon kommer få smak på Skuggvedens äventyr.

 

Ölstugan Svarta Fåret

Inte långt från Tre mårdar ligger ett ödehus som länge ansetts hemsökt. Nu har det rustats upp och en skara tvivelaktiga figurer har gjort om stugan till ett ölhus. Nu säljs här billig öl och mögligt bröd, viktade tärningar rullas på borden och tvivelaktiga affärer görs bakom smutsiga draperier. Svarta Fårets ölstuga söker ölupphällare, falskspelare, utkastare, tjuvar och hälare.

 

Ruinväktare

En samling nomader från Miraktervidderna har uppfört ett läger på toppen av ett berg inte långt från Tre Mårdar. Härifrån vakar de över Skuggvedens ruiner och försöker hålla fred med skogens andar. De fungerar ofta som helare och rådgivare åt byborna. Efter de senaste årens otaliga tabubrott har dock en del ruinväktare börjat tala för ett mer hårdhänt förfarande. Ruinväktarna söker dansande druider, smygande spejare, stolta krigare och kunniga helare.

 

Baron Malderot av Vidfältens följe

Ett sommermarkist adlesfölje på jakt efter en försvunnen relik. Här finns pager och väpnare, gycklare och kockar, skrivare och sagoberättare.

 

Kargiska pälsjägare

Ett följe jägare har sökt sig ned från det karga norden för att fylla upp förråden med pälsverk, kött och mer exotiska djurdelar. De har slagit sig ned strax utanför byn sina tält. (Denna grupp är i första hand tänkt för CREW)CREW

Hjälper Arrangörerna med att rigga häftiga saker och uppdrag innan lajvet börjar samt gör inhopp som spännande karaktärer som Arr har bestämt i förväg.

Dansande rävens handelshus

Krutmakare och kanongjutarna från Svartdal i Sommermark har en delegation på plats för att visa upp sina varor, sälja sina produkter och skriva stora kontrakt. Handelshuset behöver svaveldoftande alkemister, slipade förhandlare, inhyrda vakter, fokuserade ritningsritare och skickliga hantverkare.

 

Förvridna rövare

En samling kraftigt förvridna har slagit upp sina tält i vildmarken utanför Tre Mårdar. De begår överfall och stjäl. Deras ohederliga aktiviteter leds av den maskerade Korpfursten vars ansikte ingen har sett. Rövarbandet behöver spejare och krigare men även någon som kan sälja det gods de stulit och någon som kan upprätthålla god kontakt med Skuggvedens andar.

 

Svarta Ekens Kompani

Ett kompani med arkipelagiska legosoldater är stationerade vid Tre Mårdar. De är inhyrda av handelsrådet i Mercatos och bevakar stadens intressen i området. Kompaniet behöver bittra veteraner, unga hetsporrar, inhyrda stigfinnare, predikande kamppräster och härdade fältskärar.

 

Skuggvedens alvfolk

I skogen kan de anas - Skuggvedens spetsörade alver. De ser nästan ut som människor, men är andar som valt att ta köttslig form. Deras motiv är svårbegripliga och de passar inte in ibland människor. Om du vill spela alv så hör av dig till arrangörsgruppen för mer information.

 

Värdshuspersonal

Tre Mårdars värdshus behöver alltid personal! Arbeta i köket och bakom bardisken och samtidigt få tid över till lajvande. Många av värdshusets kockar och tjänstefolk är sommermarkare trots att ägaren Guiseppi är arkipilagier, men folk av alla slag är välkomna att arbeta innanför värdshusets väggar.

Special: Om du anmäler dig som världshuspersonal så kommer du endast att betala halv lajvavgift! i gengäld förväntas du hjälpa till vid världshuset. De arbeten som kommer att behöva göras är av enklare sort, exempelvis se till så att det finns upphuggen ved och diskvatten, hjälpa till med servering, eller turas om att hålla bardisken. Det planeras inte för någon matlagning under lajvet annat än kaffekokning och eventuellt grötkok.

 

Bybor

I den lilla byn som vuxit upp kring värdshuset bor även annat folk av olika slag. Läkekunniga samlar sina örter, smeder, skräddare och träsnidare tillverkar sin varor. Byprästen håller sina predikningar och avdankade skattsökare försöker finna sin frid.

 

St. Eneris vandringsorden

Ett litet följe på evig vallfärd har anlänt till Tre Mårdar. Med sig har det helgonet St. Eneris kropp i en bärstol. Pilgrimerna består av arkipilagier och sommermarkare som givit upp sina gamla liv för att följa Vandrarens ord. Orden söker ångerfulla botgörare, unga adepter och clericer med gudomliga visioner.

 

Ölstugan Svarta Fåret

Inte långt från Tre mårdar ligger ett ödehus som länge ansetts hemsökt. Nu har det rustats upp och en skara tvivelaktiga figurer har gjort om stugan till ett ölhus. Nu säljs här billig öl och mögligt bröd, viktade tärningar rullas på borden och tvivelaktiga affärer görs bakom smutsiga draperier. Svarta Fårets ölstuga söker ölupphällare, falskspelare, utkastare och hälare.

 

Ruinväktare

En samling nomader från Miraktervidderna har uppfört ett läger på toppen av ett berg inte långt från Tre Mårdar. Härifrån vakar de över Skuggvedens ruiner och försöker hålla fred med skogens andar. De fungerar ofta som helare och rådgivare åt byborna. Men nu anar de att någonting ondskefullt är i antågande, någonting som måste stoppas. Ruinväktarna söker dansande druider, smygande spejare, stolta krigare och kunniga helare.

 

Erika Rödes västkargiska plundrare

Ett par av Erikas plundrare är åter på platsen, stukade efter ett blodigt nederlag mot storjarlen av Stormfjord har de tvingats fly söderut in i Skuggveden. Erika Röde behöver härdade kämpar, flinka bågskyttar, rutinerade sjöfarare och orädda varar som kan hantera magi.

 

Storjarlens följe

Storjarlen över Stormfjorden i östra Kargaland har sänt ett följe för att knyta kontakter och idka handel med arkipilager, sommermarkare och nomader. Dessutom ska det hållas gästabud. Storjarlen behöver krigare i hirden, mystiska varar, sjungande barder, och lagkunniga runristare.

 

CREW

Till detta lajv söker vi CREW.

Varför ska jag vara med i CREW?

-Betala endast halv lajvavgift!

-Får du vara med och spela roliga, spännade och intressanta dubbelroller (SLP-roller)!

-Får du vara med på trevligt förlajvshäng på torsdagskvällen!

 

Om du vill vara CREW förväntar vi oss:

-Att du dyker upp på torsdagen innan lajvet

-Att du hjälper till med enklare saker innan lajvet, exempelvis: kryssar för vilka som har checkat in, kolla så att lajvare kör bort sina bilar, hjälper arr att bära ut och ställa i ordning rekvisita

-Att du hjälper till att kontrollerar området efter lajvet och hjälper till att delegera ut sysslor till lajvare när vi städar tillsammans.

Det kommer att finnas begränsat med CREW-platser och de kommer inte att tillsättas enligt ”först-till-kvarn-principen” I stället så kommer människor som har hjälpt föreningen tidigare samt människor som gör att vi får en bra representation på SLP-rollerna att ha förtur.

 

 

Egna förslag

Har du egna förslag på grupper eller roller? Hör av dig till arrangörerna innan du gör din anmälan så att vi kan godkänna ditt förslag.